Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Laina15.fi?

Laina15.fi on rahoitustuotteiden vertailusivusto, joka auttaa suomalaisia kuluttajia säästämään aikaa ja rahaa.

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainanhakeminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Miten valita paras laina?

Lainan hakeminen on helppoa, mutta vaihtoehtojen vertailu voi olla haastavampaa. Vertaillessasi eri vaihtoehtoja, kiinnitä huomiota mikä on todellinen vuosikorko, ja paljonko ovat luoton muut kulut.

Kuka voi saada lainaa?

Perusvaatimukset lainansaamiseen ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Mitä tietoja tarkistetaan lainaa haettaessa?

Pankki tai lainanantaja tarkistaa yleensä vähintään hakijan henkilötiedot, luottotiedot sekä edelliset lainasopimukset kyseisen lainanantajan kanssa.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen ja rahat tililleni?

Lainapäätöksen saat aina välittömästi lainahakemuksen täytettyäsi riippumatta siitä, mihin kellonaikaan tai minä viikonpäivänä haet lainaa. Rahat saat tilille yleensä heti lainahakemuksen yhteydessä, jos haluat.

Tarvitaanko lainalle vakuuksia tai takaajaa?

Lainan saamiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajaa.

Voiko lainan maksaa aiottua nopeammin pois?

Ylimääräisiä suorituksia voi tehdä milloin vain, jolloin takaisinmaksuaika lyhenee. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Korkoa maksetaan ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössä. Ennenaikaisesta takaisinmaksu järjestelystä kannattaa sopia aina rahoitusyhtiön kanssa, josta lainan on ottanut.

En pysty maksamaan lainaani takaisin. Mitä teen?

Ota yhteys siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta laina on otettu.

Miksi sain kielteisen lainapäätöksen?

Jokainen lainanantaja asettaa ehdot lainoille yksilöllisesti. Laina15.fi ei voi vaikuttaa lainanantajan päätökseen eikä siihen, tuleeko lainahakemus hyväksytyksi. Jos sinulla on kysyttävää koskien lainahakemustasi, sinun täytyy olla yhteydessä suoraan lainanantajaan.